Bijzondere kunst gemaakt van keramiek

Kunstenares Didy Kanis uit Oldebroek heeft als passie keramiek en bronzen beelden maken.

De interesse is ontstaan tijdens haar lessen aan de Vrije Academie in Nunspeet, waar ze teken, aquarel en boetseer cursussen volgde.

Haar beelden zijn realistisch, modern en soms met een vleugje humor.

“De veelzijdigheid van mijn werk kenmerkt zich in de diversiteit van gebruikte materialen en afwerkingen zoals glazuur, oxides, kleurpigmenten, was, acryl en raku gestookt. Dit veelal tot uiting gebracht in vrouwenfiguren, in oosterse, dieren en fantasiebeelden.”

Haar bronzen beelden geeft ze een nabewerking met een brander voor het bereiken van bijzondere effecten. Verder gebruikt ze in haar technieken raku stoken. Dit is een Japanse stooktechniek. Hierbij worden de geglazuurde beelden gebakken in een raku oven en daarna  worden ze ingerookt in rooktonnen.

Didy heeft een eigen atelier aan huis. Hier heeft zij allerlei werken staan. Deze zijn te koop of er kunnen ook werken in opdracht worden gemaakt. Tevens geeft ze ook elke week keramieklessen in de wintermaanden en op afspraak  workshops.

Heeft u interesse om een keer te komen kijken dan bent u van harte welkom bij haar atelier Panta Rei aan de Ottenweg in Oldebroek.


Praktische informatie

Contactgegevens

  • Atelier Didy Kanis
  • Ottenweg 18
  • 8096 PW Oldebroek
  • Telefoon: 06-20262027
  • Openingstijden:donderdag

13.30u.Tot16.30u.

Delen