Hoogwaardig keramiek bij Gallery Nørdeinde

Over Gallery Nørdeinde

Gallery Nordeinde verkoopt design keramiek van hoogwaardige kwaliteit. Handgedraaid en ontworpen door een meester potterbakker en een industrieel ontwerper: een moeder en dochter. Samen delen zij het verhaal van duurzame ambachtelijke producten; het proces, de kunst van het vak en de eenvoud ervan. Om de ambacht in nieuw licht te zetten en om jong en oud te motiveren hun eigen vaardigheid in de kunst te ontwikkelen.

Design Keramiek

Madeleine en Mendel runnen samen dit designmerk voor keramische kunst en gebruiksvoorwerpen. Van mokken tot vazen en wijnkoelers tot koffiestampertjes. Al onze producten zijn handgedraaid en hebben een modern en minimalistisch design. De kwaliteit is buitengewoon goed, omdat ze gebakken op temperaturen tot wel 1250graden Celsius en ontwikkeld zijn met veel ervaring in het keramiekvak.

Workshops en cursussen

In het grote atelier van Gallery Nørdeinde verzorgen Mendel en Madeleine eenmalige workshops en meerweekseweekse cursussen. Duik in het vakmanschap en leer de kunst van het pottenbakken. Gallery Nørdeinde biedt privéworkshops van 2 uur voor 2 tot 8 personen, of 8-weekse cursussen die ieder seizoen plaatsvinden. Bezoek www.gallerynordeinde.com/nl voor meer informatie.

 

 

Madeleine vink – De pottenbakker

Al meer dan twintig jaar beoefend Madeleine de kunst van pottenbakken: van series serviezen tot grote kunstvoorwerpen. Door haar liefde voor haar carrière en de tientallen duizenden uren pottenbak ervaring, heeft Madeleine zelfs het ‘monumentaal draaien’ gemeesterd (oftewel echt grote potten maken).

Madeleine begon haar opleiding tot pottenbakker aan de ‘Nederlandse Keramiekopleiding’, waarna ze bij verschillende pottenbakkers in de leer is geweest. Ze heeft als pottenbakker gewerkt bij onder andere Mobach keramiek in Utrecht, bij het gerenommeerde Heinen Delfts Blauw en was docent bij Studio Pansa Amsterdam.

 

 

Mendel de Kok- De ontwerper

Tien jaar lang heeft Mendel het ontwerpersvak gestudeerd en beoefend. Ze heeft een master Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft en is gespecialiseerd in productpresentatie. Voor Mendel is productpresentatie een manier van verhalen vertellen. Het is een visuele non-fictie. Elk product heeft een uniek verhaal, dat alleen onder de juiste omstandigheden wordt onthuld.

Mendel heeft haar eigen ontwerpbureau. In haar werk maakt ze gebruik van academisch onderbouwde ontwerp- en productpresentatie methodes, waardoor Mendel producten, verhalen en ideeën, op weldoordachte en onconventionele wijze weet te presenteren.


Praktische informatie

Contactgegevens

Delen