Atelier Katinka van Loo

Rond mijn tweede jaar begon ik al poppetjes te tekenen. Altijd was ik met een potloodje te vinden. In 2004 begon ik deze jeugdhobby uit te breiden en begon ik met tekenlessen bij Suzanne Wolf. Na het tekenpapier stapte ik over op het schilderdoek. Via Quintus ging ik naar de masterclass van Willem Bultman. Daarna volgde ik keramiek lessen van Didy Kanis.

Mijn werken zijn figuratief en staan mens en dier centraal. Het portretteren van mens en dier blijft voor mij het leukste wat er is. Ik ben een veelzijdige kunstenaar. Naast schilderen werk ik met glas in lood, brons en maak ik beelden in keramiek. Inspiratie vind ik in taferelen uit het dagelijks leven en uit de natuur.

Veel werken van keramiek zijn gemaakt op hout met een geschiedenis, een ruim honderd jarige schors van een boom bij slot Loevestein gebruikte ik voor een beeld zoals ook een oud plankje gevonden in het Oldebroeker bos en een stuk hout meegevoerd door de Merwede. Als ik zulke stukken in de natuur vind, komt een bijpassend kunstwerk in mij op.

 

Op mijn site www.katinkavanloo.nl kunt u een deel van mijn werk vinden. Maar in het echt bekijken is natuurlijk leuker, dus u bent van harte uitgenodigd op mijn woonadres om meer van mijn werk te bekijken. Mijn werk is om te bekijken maar het staat ook te koop. De opbrengst gaat na de aftrek van materiaalkosten naar een goed doel.


Praktische informatie

Contactgegevens

  • Atelier Katinka van Loo
  • Zuiderzeestraatweg 137
  • 8096 BE Oldebroek
  • Telefoon: 06-19163065
  • www.katinkavanloo.nl
    • Openingstijden: De volgende openingsdag komt z.s.m. online, U bent ook altijd op afspraak welkom! U vindt de ingang aan de zijkant bij de IJssalon.

Delen