Markt, Folklore, Muziek overig

Kerstmarkt Nijbroek

Dit jaar alweer de 25 editie dus extra bijzonder! Het fraaie dorpsplein, dorpshuis “De Arend” en nog een paar historische panden zijn nostalgisch verlicht. Vuurkorven, Glühwein, diverse kraampjes en muziek brengen veel sfeer in het kleine dorp in de IJsselvallei.

En net als vorig jaar, is er een optreden van het zang-gospelkoor Inspiration uit Terwolde die in Dickens stijl een tweetal optredens zullen geven in de kerk. De kerstmarktcommissie heeft opnieuw gekozen voor muziek en een afwisselend programma. Vele kramen op het Dorpsplein waar zowel lokale verenigingen als andere kraamhouders uit de omgeving verschillende producten aan de man brengen zoals kerstbomen, kerstdecoraties, vogeltaarten, woondecoraties en nog veel meer. Ook zijn er bij de lokale verenigingen verschillende activiteiten te doen en bakt het Oranjecomité Nijbroek weer heerlijke oliebollen. Rond de klok van 19.00 uur en 19.45 uur zingt het koor Inspiration uit Terwolde geheel in stijl een aantal Christmas Carols in de kerk. Hierna, rond 21.00 uur, is er weer het ‘Rad van Fortuin’ in dorpshuis “De Arend”. Ook kan je hier tijdens de kerstmarkt de hele avond terecht voor een drankje.
In de afgelopen jaren hebben vele bezoekers zich verbaasd over het grote saamhorigheidsgevoel tijdens de kerstmarkt. Het is dan ook een prima gevoel, dat past in deze kersttijd. Samen genieten van eenvoud en de unieke ambiance in een roerige tijd. Het ultieme kerstgevoel bij een rustiek verlicht dorpsplein, een schilderachtige kerk en een dorpshuis uit de tijd dat geluk nog heel gewoon was. 

Kerstmarkt Nijbroek

Praktische informatie

Contactgegevens

  • Voorst
  • Shavonne Korlaar
  • bezoek@voorst.nl
  • 0652664338
  • https://bezoekvoorst.nl

Waneer

  • 15/12/2023

Delen