Meer Oldebroek

Gastvrij en veelzijdig

Het toeristisch jaarmagazine Visit Oldebroek is een kleurrijke afspiegeling van onze gastvrije en veelzijdige gemeente. Het biedt inwoners en bezoekers informatie omtrent lokale activiteiten & evenementen, kunst & cultuur, wandel- & fietsroutes en lokale bezienswaardigheden. Voor het tot stand komen van de editie 2021/2022 van Visit Oldebroek is met veel enthousiasme samengewerkt door de OVO (Ondernemers Vereniging Oldebroek), OWH (Ondernemers Vereniging Wezep Hattemerbroek) en TPO (Toeristisch Platform Oldebroek).

De gemeente Oldebroek biedt veel diversiteit in natuurschoon met prachtige heidevelden, dichte bossen, weidse polders en uitgestrekte randmeren, waardoor het een aantrekkelijke gemeente is om te wonen, te werken en te recreëren.

Oldebroek en Wezep

Het dorp Oldebroek heeft een zeer compleet winkelaanbod met veelal unieke winkels, waar een persoonlijke benadering van de klant hoog in het vaandel staat. Proef het met passie gebakken brood van de lokale bakkers, de op ambachtelijke wijze bereide producten van de slagers en ontdek de vele streekgerechten. Modeliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de vele gespecialiseerde modewinkels voor groot en klein. Voor een hapje, drankje, een lekkere bol ijs, lunch of snack zijn er volop horecamogelijkheden. Op vrijdagavond zijn een aantal winkels langer geopend. Parkeren is overal gratis en kan veelal voor de deur van de winkels. Jaarlijks terugkerende evenementen als de Broekermarkt, de Schapenmarkt en de Rabo MTB Streetrace maken van Oldebroek een bruisend dorp. Meer informatie is te vinden op www.hartvanoldebroek.nl  en FB Ondernemers Vereniging Oldebroek.

Wezep is met ruim 13.000 inwoners de grootste kern van de gemeente Oldebroek. Het winkelcentrum heeft een sfeervolle, aantrekkelijke en moderne uitstraling. Er is een zeer ruim aanbod aan grote en kleine winkels en er zijn verschillende horecagelegenheden. Het winkelcentrum is deels overdekt en er is volop gratis parkeergelegenheid. Op donderdagmiddag is er markt en op vrijdagavond is het koopavond: de meeste winkels zijn dan geopend tot 20.00 uur. Door de OWH worden geregeld activiteiten georganiseerd. Meer informatie hierover is te vinden op www.onswinkelcentrum.nu en FB Ons Winkelcentrum. Ook buiten het centrum van Wezep bevinden zich diverse winkels en horecagelegenheden.  Heerlijk recreëren kan bij subtropisch zwembad de Veldkamp, terwijl de Wezepsche Heide en Landgoed IJsselvliedt prachtige locaties zijn om te wandelen of te fietsen. Ook het Wiseperpad is een aanrader voor een mooie wandeling.

Oosterwolde, ’t Loo, Hattemerbroek en Noordeinde

De vier kleine kernen van de gemeente hebben elk een eigen karakter, maar hebben rust, ruimte en een gemoedelijke sfeer als gemeenschappelijke factor. In Oosterwolde liggen het prachtige Landgoed Morren en Boerderij Op ’t Schroat met een leuke winkel en een zogenaamd ‘belevingserf’. In ’t Loo bevindt zich het mooie vakantiepark Landal Landgoed ’t Loo. Heerlijk kanoën kan in het piepkleine Noordeinde op het Drontermeer; de nabijgelegen schitterende Zomerdijk is een prachtige route naar het pittoreske Elburg. Hattemerbroek is van oorsprong een bezembindersdorp. Het ligt ingeklemd tussen weidse polders en biedt een handvol winkels, waaronder een unieke klompen- en homedecoratiewinkel. Voor kinderen is er een leuke speeltuin te vinden.