Pompoenfestival bij Fruittuin Verbeek

Trek de laarzen aan en kom naar de Fruittuin om de beleving van het buitenleven en het platteland te ervaren. De boomgaard zal vol liggen met sier- en eetpompoenen. Voor de kinderen is er van alles te ondernemen zoals een boomgaard speurtocht & knutselen met pompoentjes. Ook vindt er deze dag het NK Zwaarste Pompoen plaats. Aan dit kampioenschap doen vele mensen uit Nederland & België mee en sommige exemplaren wegen wel meer dan 800kilo. Daarnaast zijn er ook de kampioenschappen van andere reuzengroenten. Er zal ook een kunstenaar aanwezig zijn die van een mega pompoen een waar kunstwerk gaat maken. De grote en gekke groentes zijn de hele dag te bekijken en doorgaans is er iemand om uitleg te geven. Er zijn ook verkoopkramen met pompoenen, siermais, bijzondere zaden, zeldzame aardappels en nog meer.

 

Om de pompoen beleving compleet te maken staat de horeca deze gehele dag in het teken van pompoen. Van pompoentaart tot pompoenijs en andere zoete en hartige lekkernijen. Samen met diverse lokale horeca ondernemers wordt ook aan de inwendige mens gedacht. Terwijl de kinderen zich volop kunnen vermaken in de boomgaard geniet u op het boomgaard terras van de Fruittuin. Om het country festival gevoel compleet te maken is er ook aan muziek gedacht. Vanaf 12.30 uur zal de gehele middag The Cowpokes verschillende optredens geven. The Cowpokes spelen Bluegrass en Folk op de ouderwetse manier. Op hun eigenwijze vertolken ze prachtige traditionals, vingervlugge banjo-, gitaar-, en mandoline werk met meerstemmige zang. Veelal met Ierse invloeden.

 

Wil je nou zelf ook een reuzen pompoen of reuzengroente telen, dat kan! Om het zelf kweken onder de aandacht te brengen kunnen er vanaf half april gratis zakjes reuzen pompoen en/of reuzen zonnebloemzaden opgehaald worden bij Fruittuin Verbeek of Welkoop Hattem. Deze zaden worden u aangeboden door www.giantpumpkins.nl.

 

Het pompoenfestival vind plaats op 24 september van 10.00 – 19.00 uur. Locatie: Fruittuin Verbeek, Vierhuizenweg 5, 8096 RP Oldebroek. De entree is gratis.  Om 12.00 uur begint de jury met het opmeten van de reuzengroente. Om 13.00 uur worden de pompoenen één voor één gewogen, dit is een hele operatie. Er wordt begonnen met de “kleinste” en rond 16.00 uur worden de grootste gewogen.

 

Met andere woorden een dag vol platteland beleving voor jong & oud en voor elk wat wils!


Praktische informatie

Contactgegevens

  • Pompoenfestival Locatie Fruittuin Verbeek
  • Vierhuizenweg 5
  • 8096 RP Oldebroek
  • Telefoon: 0525-630 799
  • www.fruittuinverbeek.nl

Delen