De Bakkersmolen van Schuld

Bakkersbedrijf in een oeroude graanmaalderij

Op een van de mooiste stukjes van Elburg (Oostendorp) staat de authentieke Achtkantige stellingmolen “Molen de Tijd” uit 1854. De Bakkersmolen is de volgende stap in het ‘Schuldtijdperk’, dat al vijf generaties lang brood bakt in Oldebroek. 

“Het bakkersambacht is té mooi om niet aan de buitenwereld te laten zien” aldus eigenaar Jan Aart Schuld. “We kunnen wel achter gesloten deuren de mooiste kwaliteit maken, maar we moeten met ons verhaal naar buiten.” De molen is het domein van acht molenaars, die de molen nog helemaal met de hand bedienen.  Aan de voet van de molen, in de molenbakkerij, komen verschillende vakgebieden samen: een prachtige bakkerswinkel waar het brood en gebak heerlijk geurend op zijn nieuwe eigenaar ligt te wachten, de kleine ijsfabriek waar alles puur en eerlijk wordt bereid met lokale grondstoffen zoals verse boerenmelk en sorbets van vers fruit, de desembakkerij waar het ambacht vanaf spat en de chocolaterie waar de chocolatiers hun talenten laat zien met de mooiste kunstwerkjes. Deze totaalervaring, zeker in combinatie met horeca, is fantastisch voor de bakkerij van de toekomst.

Kleine IJsfabriek (in het seizoen)

Stap de World Wide Bakery binnen en ontdek de ‘Kleine IJsfabriek’. “Hier maakt onze eigen ijsbereider van natuurlijke ingrediënten, denk aan boerenmelk, vers fruit en echte vanille, banketbakkersijs van topkwaliteit. Gun jezelf een geluksmomentje van een kwartier onder de molen en proef onze bijzondere smaken.”

Chocolade Atelier

Hier zie je de meesterchocolatiers aan het werk. Met de fijnste Belgische, verantwoorde chocolade maken zij bonbons en repen van eigen label. Het hele jaar door vind je hier steeds wisselende smaken en collecties al dan niet gerelateerd aan de seizoenen. “Onze prachtige Royal Blue verpakkingen maken van onze chocola een koninklijk geschenk. Laat je verleiden door de geur van chocolade en ontdek onze unieke chocolade collectie.”

Smaakvol winkelen

In de voormalige graanschuur bevindt zich de sfeervolle winkel. “Hier verkopen wij onze Franse broden en broodjes naast Hollandse broden, gebak en koeken uit onze bakkerij in Oldebroek.” Het bakkersassortiment wordt aangevuld met eigen bakmixen van de broodbaas, unieke bieren, mooie wijnen, chocolade en diverse leuke cadeaupakketten.

Sfeervolle brasserie

Het unieke bakkerij concept wordt compleet door de sfeervolle brasserie met veranda en terras. Een prachtige speksteen kachel scheidt de winkel van het horecagedeelte. Neem plaats bij de geweldige ‘speculaasbar’ of in de grote glazen serre aan de voorkant, die een doorgang heeft naar het terras. Geniet van de lekkerste specialiteiten uit de streek, een speciaal biertje, een goed glas wijn, diverse warme of koude dranken, gebak of een lekkere lunch. Ook boven rondom de authentieke hamermolen waar de ouderwetse silo’s en werktuigen nog intact zijn gebleven, is het sfeervol genieten.

Rondleiding

De prachtige, authentieke molen is ook te bezichtigen.  Informeer naar de mogelijkheden.

 

 

Praktische informatie

Contactgegevens

Bakkerij Schuld                                                                        De Bakkersmolen

Zuiderzeestraatweg 98                                                           Zuiderzeestraatweg Oost 16-20

8096 CC Oldebroek                                                                 8081 LC Elburg (Oostendorp)

 

Info: 0525-631283/www.bakkerijschuld.nl en FB  Voor online bestellen: www.lekkerversbrood.nl

Delen