Bakkerij Schuld

Smaakvol winkelen

Een bezoek aan de sfeervolle winkel in Oldebroek of aan de authentieke Bakkersmolen in Elburg is een ware beleving voor de zintuigen. De passie van de bakkers, proef je terug in het brood.

OLDEBROEK
De winkel met achterliggende bakkerij is de bakermat van het familiebedrijf. Hier begon Aart Anthonie Schuld in 1886 zijn bedrijf. “Onze broden worden dagelijks vers gebakken met eigengemaakte desem voor nog meer smaak”, vertelt eigenaar Jan Aart Schuld, de vijfde generatie van het in 2011 koninklijk onderscheiden familiebedrijf. “Met graan van onze eigen akker, gemalen door onze eigen molen. Puur Hollandse broden en broodjes, maar ook knapperige Franse baguettes en boterzachte croissants. Met evenveel liefde worden de mooiste taarten, sierlijkste gebakjes en lekkerste koeken gecreëerd. Alleen de beste ingrediënten zijn goed genoeg.” De winkel in Oldebroek heeft ook een gezellige lunchroom en een bescheiden terras.

MOLEN
Op een van de mooiste plekjes van Elburg (Oostendorp) staat de authentieke achtkantige stellingmolen ‘Molen de Tijd’ uit 1854. De molen is het domein van zes molenaars, die de molen nog helemaal met de hand bedienen. Aan de voet van de molen, in de molenbakkerij, komen verschillende vakgebieden samen: een prachtige bakkerswinkel, de ijssalon met puur en eerlijk bereid ijs, een desembakkerij waar het ambacht vanaf spat en een chocolaterie waar de talenten van de chocolatier zich uiten in ware kunstwerkjes.

SMAAKVOL WINKELEN
In de voormalige graanschuur bevindt zich de sfeervolle winkel. “Hier verkopen wij onze Franse broden en broodjes naast Hollandse broden, gebak en koeken uit onze bakkerij in Oldebroek.” Het bakkersassortiment wordt aangevuld met unieke bieren, mooie wijnen, chocolade en diverse leuke cadeaupakketten.

SCHULD IJS
Van natuurlijke ingrediënten als boerenmelk, vers fruit en echte vanille maakt de ijsbereider in het seizoen Italiaans geaard ijs van topkwaliteit. “Gun jezelf een geluksmomentje onder de molen en proef onze bijzondere smaken.”

CHOCOLATERIE
Laat je verleiden door de geur van chocolade in de chocolaterie. Ontdek hoe de  meesterchocolatier met de fijnste Belgische, verantwoorde chocolade bonbons en repen van eigen label gemaakt. “Het hele jaar door vind je hier steeds wisselende smaken en collecties. Onze prachtige Royal Blue verpakkingen maken van onze chocola een koninklijk geschenk.”

ONTBIJT, LUNCH OF BORREL
De sfeervolle brasserie met veranda en terras maakt het unieke bakkerij concept compleet. Een prachtige speksteen kachel scheidt de winkel van het horecagedeelte. Neem plaats bij de geweldige ‘speculaasbar’ of in de grote glazen serre aan de voorkant, die een doorgang heeft naar het terras. Geniet van de lekkerste specialiteiten uit de streek, een speciaal biertje, een goed glas wijn, diverse warme of koude dranken, gebak of een lekkere lunch. Ook boven rondom de authentieke hamermolen waar de ouderwetse silo’s en werktuigen nog intact zijn gebleven, is het sfeervol genieten.

LEKKER VERS BROOD
Lekker vers brood, broodjes, gebak, koeken en meer kunnen heel eenvoudig online besteld worden via www.lekkerversbrood.nl. In een ruime regio wordt op vaste dagen gratis bezorgd. Afhalen kan ook bij de winkel in Oldebroek, bij de Bakkersmolen in Oostendorp of tot 22.00 uur ’s avonds bij het speciale Pick Up Point bij de Bakkersmolen.

 

 

 

 

 


Praktische informatie

Contactgegevens

Bakkerij Schuld                                                                        De Bakkersmolen

Zuiderzeestraatweg 98                                                           Zuiderzeestraatweg Oost 16-20

8096 CC Oldebroek                                                                 8081 LC Elburg (Oostendorp)

 

Info: 0525-631283/www.bakkerijschuld.nl en FB  Voor online bestellen: www.lekkerversbrood.nl

Delen