Omgeving

De Noord-Veluwe: unieke omgeving, uniek landschap

De Veluwe is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Europa. Een waar paradijs en niet alleen voor natuurliefhebbers, want binnen de Veluwe is er veel te doen en te zien. Van uitgestrekte heidevelden, prachtige bossen en zandverstuivingen tot speelse waterkanten. Maar ook (attractie)parken, musea, kunst, cultuur en gezellige winkels en restaurants. Je vindt het op de Veluwe! In de overgang van de Veluwse bossen en heidevelden naar het boerenlandschap met zijn weidse vergezichten tot aan de randmeren vind je op de Noord-Veluwe, de gemeente Oldebroek. De ligging is werkelijk een uniek ‘drielandenpunt’ aan verschillende landschappen en ligt ook nog eens op een steenworp afstand van de prachtige Hanzesteden Hattem, Elburg, Zwolle, Kampen en Harderwijk.

 

Aangrenzend aan twee Hanzesteden 

De gemeente Oldebroek grenst aan beiden zijden aan de Hanzesteden Hattem en Elburg. Voor veel gasten is er dus altijd wel één van de Hanzesteden op fietsafstand. Loop eens over de wal van Elburg naar de Haven, waar de botters je nog prachtige oude botters vindt. De welvaart in de Gouden Eeuw heeft in zowel Elburg als Hattem imposante koopmanshuizen, stadmuren en stadpoorten nagelaten. De centra zijn pittoresk en trekken leuke kleine woonwinkels, boetiekjes en sfeervolle horeca aan. In Elburg zijn diverse musea, een stadsbrouwerij en een smederij te vinden. In Hattem vind je onder andere het bakkerijmuseum, het voermanmuseum en het Anton Pieckmuseum. De grotere Hanzesteden Zwolle, Kampen en Harderwijk zijn bruisende steden die je elk afzonderlijk veel te bieden hebben. Je vindt hier nog meer informatie over de Hanzesteden.

 

De natuur is er werkelijk prachtig! 

Voor  wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers is de Veluwe een walhalla. De Wezepsche Heide, Oldebroekse Heide, De Vuursteenberg mogen zeker niet ontbreken als je het gebied bezoekt. Zo ongeveer half augustus tot half september bloeit de heide op z’n mooist, wat een onuitwisbare indruk zal maken. Ook vogelspotters kunnen hun hart ophalen in de gemeente Oldebroek bij de polder ‘Oosterwolde’, een uniek weidevogelgebied.

 

Perfecte uitvalsbasis

Hoewel de gemeente Oldebroek, de Veluwe en de Hanzesteden zoveel te bieden hebben, is het ook een perfecte uitvalsbasis voor het bezoeken van bijvoorbeeld de Apenheul of het Dolfinarium, Attractiepark Walibi of Paleis Het Loo. Want wat is er veel te doen op de Veluwe! Interessante musea, attractieparken en dierenparken naast sfeervolle Hanzesteden en de prachtige diverse natuur op de Veluwe en bij de Randmeren staan garant voor een topvakantie!