Kringloopcentrum O&O

Oosterwolde & Oldebroek

Met een twee verdiepingen tellend pand van zo’n 1200m² is Kringloopcentrum O & O een waar Eldorado voor snuffelaars en verzamelaars. ,,Wat voor iemand niet meer bruikbaar is, is voor ons nog bruikbaar. Van een theelepeltje tot een groot meubelstuk”, vertelt Gerrit van de Streek.

Hij is een van de zeventig vrijwilligers, die het kringloopcentrum draaiende houdt. De opbrengst van de verkoop is, minus de kosten van het pand en transportkosten, volledig bestemd voor christelijke projecten in onder meer de Oekraïne, Roemenië en Servië.  ,,Wij reizen twee keer per jaar af naar Oost-Europa, zodat we persoonlijk zien wat er met het geld wordt gedaan en om te kijken wat er waar nodig is. Dat kan bijvoorbeeld gaan om de bouw van een kerk, een school, een gaarkeuken of om een thuiszorgproject voor ouderen. Wij blijven deze projecten ook volgen.” Eens per jaar doet Kringloopcentrum O&O ook een schenking aan een lokaal goed doel.

Bruikbare goederen (dat wil zeggen niet kapot) kunnen ingeleverd worden bij het kringloopcentrum. Op laten halen door het transportteam is ook mogelijk. Openingstijden: woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag van 9.30 uur tot 15.30 uur. Parkeren is gratis en kan voor de deur.

Praktische informatie

Contactgegevens

  • Kringloopcentrum O & O
  • Elzenweg 5
  • 8096 RV Oldebroek
  • Info: 06-47773285/06-20036699 (ophaaldienst)/www.kringloop-winkel.nl

Delen