Lötters Edelstenen & Lötters Beeldengalerie

Lötters Edelstenen en Lötters Beeldengalerie

“Al op jonge leeftijd ging ik op zoek naar edelstenen. Ik vond het wonderlijk om te zien hoe een ruwe steen na behandeling in een slijptrommel alsmaar mooier en mooier werd.

Het is een passie die al decennia voortleeft: Marcel zijn voorliefde voor edelstenen. Al sinds 1988 is in de schaduw van de Vischpoort een uitzonderlijke collectie edelstenen, sieraden en globes te vinden. Lötters Edelstenen is een winkel, maar ook een galerie of zelfs een museum. Met een waardevolle expositie blijft ze verwonderen.

 

De wereld bij u thuis

De edelstenen komen uit alle uithoeken van de wereld. “Regelmatig reis ik naar China, Zimbabwe, Hong Kong en Thailand om de collectie uit te breiden. In Thailand is de grootste edelstenenbeurs ter wereld te vinden. Deze beurs is wel 18 voetbalvelden groot. Gelukkig weet ik altijd waar ik naar op zoek ben.” De edelstenen die zijn ingekocht, worden met uiterste zorg geslepen en verwerkt in zilver of goud. Een groot deel van de sieraden in de winkel is door Marcel zelf vervaardigd.

 

Naast sieraden met edelstenen en zoetwaterparels heeft Lötters Edelstenen een uitzonderlijke collectie ruwe edelstenen of eyecatchers als mooie stukken versteend hout of handgemaakte globes. Vooral de globes zijn uniek. Ieder land is ingelegd met de steensoort die er voornamelijk wordt gevonden. Hierdoor is geen globe hetzelfde.

 

Lötters Beeldengalerie

“Vanaf 1988 verkochten we bij Lötters Edelstenen naast edelstenen, sieraden en globes ook serpentijnen beelden uit Zimbabwe. Maar… de ruimte om al het moois te laten zien, werd te klein. In 2013 kochten we een pand, net onder de Vischpoort, om deze prachtige beelden tentoon te stellen. Inmiddels is de collectie serpentijn uitgebreid met een collectie bronzen beelden.

Regelmatig reizen we naar Zimbabwe om de kunstenaarsdorpen te bezoeken.”

Alle beelden in de galerie zijn te koop, maar de frequent wisselende collectie vormt tevens een interessante expositie. Het is beslist een aanrader om een bezoek aan Lötters Edelstenen te combineren met een (vrijblijvend) bezoek aan de beeldengalerie.

 

Lötters Edelstenen en Lötters Beeldengalerie zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.30 uur. Zondag op afspraak.

 

Lötters Edelstenen

Vischpoortstraat 28

8081 ER Elburg

 

Lötters Beeldengalerie

Vischpoortstraat 29

8081 EP Elburg

 

Info: 0525-684314 / 0620963167
www.lottersedelstenen.nl/ www.lottersbeeldengalerie.nl
FB  en Instagram

 

 

Praktische informatie

Contactgegevens

 

Delen