Lötters Edelstenen & Lötters Beeldengalerie

Winkel en Museum

Lötters Edelstenen en Lötters Beeldengalerie zijn gevestigd in twee karakteristieke panden vlakbij de prachtige Vischpoort. Eigenaars van winkel en galerie zijn Marcel Lötters en zijn vrouw Jolanda Bruijnes. In april 1988 volgde Marcel Lötters zijn hart en opende Lötters Edelstenen.

,,Drieëndertig jaar geleden heb ik letterlijk van mijn hobby mijn werk gemaakt. Ik ben van jongs af aan al gefascineerd door edelstenen en heb in de loop der jaren een bijzondere collectie samengesteld. Hiervoor reis ik jaarlijks naar China, Zimbabwe, Hong Kong en Thailand. In Thailand is de grootste edelstenenbeurs ter wereld te vinden. Deze beurs is wel 18 voetbalvelden groot; gelukkig weet ik altijd waar ik naar op zoek ben.”

Winkel, atelier en museum
Lötters Edelstenen is een combinatie van winkel, atelier en museum.
Museum, vanwege de collectie van meer dan 3000 soorten en maten ruwe edelstenen vanuit de hele wereld. Marcel vertelt graag en gepassioneerd over het ontstaan, de herkomst en het slijpen van de stenen.
Winkel, vanwege het grote aanbod aan unieke gouden en zilveren sieraden met edelsteen, de collectie zoetwaterparels en de bijzondere collectie globes. Ieder land op elke globe is ingelegd met een edelsteen afkomstig uit het betreffende land.
Atelier, vanwege de kunstige sieraden die veelal door Marcel zelf vervaardigd worden. De zoetwaterparels zijn zelf samengesteld en de sieraden zijn handgeknoopt. Lötters Edelstenen trekt liefhebbers van edelstenen uit binnen- en buitenland. ,,Vooral in het toeristenseizoen, van april tot oktober, trekt Elburg zo’n 800.000 bezoekers, waarvan er velen bij ons komen.”

Lötters Beeldengalerie
Schuin tegenover Lötters Edelstenen ligt Lötters Beeldengalerie. De galerie herbergt bijzondere beelden van serpentijn, die gemaakt zijn door gerenommeerde kunstenaars uit Zimbabwe. ,,We gaan zelf naar de kunstenaarsdorpen toe om de beelden te selecteren. Alle beelden zijn te koop, maar de frequent wisselende collectie vormt tevens een interessante expositie.” Het is beslist een aanrader om een bezoek aan Lötters Edelstenen te combineren met een (vrijblijvend) bezoek aan de beeldengalerie.
Lötters Edelstenen en Lötters Beeldengalerie zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.30 uur.

 

 

 

Praktische informatie

Contactgegevens

 

Delen