Rustpunt TuINN

Met bijzondere beeldentuin

Ingeklemd tussen bossen en polders is Rustpunt TuINN (de naam verwijst met een knipoog naar het Engelse woord voor herberg) een fantastische plek voor een inspirerende pauze tijdens een lange fiets- of wandeltocht.

De tuin van 3000m² is geen gewone tuin: niet alleen zijn er vele sfeervolle zitjes te vinden, is er een moestuin, een boomgaard, siertuinen, worden er bijen gehouden en scharrelen er kippen, ook fungeert de tuin als beeldentuin. Het motto van de gastvrije eigenaars Jenny en Willem van de Weg is ‘delen’.  “We wonen in mijn ouderlijk huis”, licht Willem toe. “Mijn vader was vroeger veearts en had een pelgrimshut in de tuin, een soort rariteitenmuseum met allerlei attributen die met zijn beroep en met de landbouw te maken hadden. Zijn idee om een plek te creëren waar voorbijgangers terecht kunnen, sprak ons enorm aan. Ook wij willen onze prachtige tuin graag delen met anderen.” Jenny en Willem maakten hun eigen sfeervolle ‘pelgrimshut’: een heerlijk zitje wordt omringd met diverse bewaard gebleven snuisterijen van Willems vader. In de koffie- en theehoek is dagelijks vers gebakken lekkers te vinden, evenals huisgemaakte jam van Jenny. De opbrengst hiervan is voor een goed doel.

 

Shona-sculptuur

 Geflankeerd door het groen zijn in de tuin van Jenny en Willem zo’n 30 beelden te vinden afkomstig uit Afrika. De beelden behoren tot de zogenaamde Shona-scultuur, een moderne kunstbeweging in Zimbabwe. “Wij importen de beelden nagenoeg rechtstreeks van de kunstenaar”, vertelt Jenny. “In principe hebben we de beelden gekocht voor onze eigen tuin: de natuurlijke, vloeiende belijning van de beelden past prachtig in de natuur. Maar voor wie gecharmeerd is van de beelden, maken wij zeker een uitzondering. De beelden worden zonder winst verkocht en de opbrengst is net als de verkoop van koffie, thee, lekkers en jam bij ons Rustpunt voor een goed doel.” Willem licht toe: “In Namibië gaan we in samenwerking met Stichting Lighthouse de komende drie jaar zo’n 20 tot 30 gezinnen voorzien van een aquaponics-systeem.  Een aquaponics is een eenvoudig, maar duurzaam landbouwsysteem waarvan een gezin van zes personen een jaar lang kan leven.” Uitgebreide informatie omtrent de beeldentuin en over het aquaponicsproject is te vinden op de website van TuINN.

 

 

 


Praktische informatie

Contactgegevens

Delen