Trots op Kunst ‘Kunstgilde Oldebroek’

Wat zijn we trots op de kunst en kunstenaars in Oldebroek! In het voorjaar van 2022 hebben een aantal enthousiaste kunstenaars het ‘Kunstgilde Oldebroek’ opgericht. Het Kunstgilde zijn kunstenaars met open ateliers die bij elkaar komen om elkaar te inspireren en ideeën uit te wisselen. Maar ook om plannen te maken en die samen uit te voeren.

Zo zetten ze in de zomermaanden hun atelier minimaal 4 dagdelen per maand open voor publiek. Daarnaast is er een twee daags evenement “Kunst en Monumenten” georganiseerd op vier historische buitenplaatsen en een monumentale molen in de gemeente Oldebroek. Prachtige kunst in een sfeervolle ambiance en met gezellige muziekoptredens.

Ook is er tijdens de Open Monumentendag door een aantal leden van het kunstgilde een kunstmarkt georganiseerd bij de oude molen “De Hoop”  onder de naam “Montmartre bij de molen” en hebben 5 gildeleden galerie “Kunsthoeve ’t Loo” opgezet. Hier is kunst te zien en worden er workshops gegeven.

Het ‘Kunstgilde Oldebroek’ zit beslist niet stil! En ook in de toekomst hopen we weer veel bezoekers kennis te laten maken met de kunst in Oldebroek waar we zo trots op zijn.

 

Praktische informatie

Contactgegevens

Delen