Beleef de oeroude kunst van kuilkoken, een unieke culinaire ervaring die je terugbrengt naar de basis van koken. Bij Plante in Klarenbeek, te midden van een idyllische wei aan de rand van het bos, koken we samen in de grond. Kuilkoken, ook wel Hangi genoemd, vindt zijn oorsprong bij de Maori van Nieuw-Zeeland, waar vlees en groenten ondergronds werden bereid om vijanden niet te alarmeren. Ik (Mandy Plante – Vleesch van Plante) begeleid sinds 2019 diverse kookworkshops. Kuilkoken is vuur, streekproducten, outdoor, behoudt van smaak en voedingsstoffen, hands-on en gezellig.
De workshop begint ’s ochtends met het gezamenlijk graven van de kuil en het opwarmen van keien met een houtvuur. Terwijl de voorbereidingen in volle gang zijn, genieten we van een stevig ontbijt met steak & eggs. De ochtend wordt gevuld met het marineren en verpakken van een selectie van seizoensgebonden vlees, groenten en aardappelen. Daarna kuilen we alles in en begint het wachten. Overdag is er volop ruimte om de omgeving te verkennen en activiteiten te ondernemen.
’s Avonds komen we weer samen om de kuil te openen en te genieten van een uniek diner, rechtstreeks uit de grond bereid. Onder het genot van een lokaal drankje blikken we terug op een dag vol samenwerken, ontdekken en genieten van pure smaken. Kuilkoken biedt een onvergetelijke ervaring voor groepen, bedrijven of een daguitje, waarbij zowel vleesliefhebbers als vegetariërs aan hun trekken komen.
In verband met de groepsgrootte meld je aan door een e-mail te sturen naar mandy@vleeschvanplante.nl of te bellen/appen naar 06 -50206002.