Varia

KNNV Natuurdag

De Koninklijke Nederlandse Natuur Vereniging Epe-Heerde organiseert op zaterdag 25 mei 2024 van 10 – 16 uur een Natuurdag voor gezinnen en andere belangstellenden.

Bij de Schaapskooi op de Renderklippen in Heerde staan de werkgroepen van KNNV met informatie en kunnen kinderen op speelse wijze zien wat de natuur te bieden heeft. Er zijn activiteiten als dieren knutselen, een paddenstoelen speurtocht en insecten bekijken.

De dag begint met een vroege excursie om vogels te bekijken. Ook staan nachtvlinders op het programma.

Naast de informatiekramen is er een spreek- en discussiehoek in de schaapskooi. De hele dag kan men daar informatie krijgen en meepraten over de biodiversiteit op de Renderklippen. De boswachter vertelt hoe de schapen in het gebied het terrein onderhouden. De wethouders van Heerde en Epe vertellen hoe de gemeenten omgaan met de biodiversiteit.

Op korte afstand van de schaapskooi zijn er ontdekplekken waar kinderen en volwassenen naar toe kunnen gaan om daar de biodiversiteit in de natuur te zien. KNNV leden begeleiden alle onderdelen.

Zaterdag 25 mei 2024, 10:00 - 16:00 uur. Iedereen is dus welkom om deze dag mee te maken.Alle onderdelen zijn gratis en men kan er zo naar toe.Parkeren kan op de parkeerplaats bij de Schaapskooi.

KNNV Natuurdag

Praktische informatie

Contactgegevens

  • VisitHeerde

Waneer

  • 25/05/2024

Contact

Delen