De Smultoer

De lekkerste fietsroute van de gemeente Oldebroek

Wat een heerlijke combinatie: fietsen door een prachtige omgeving, genieten van lokale hotspots en smullen bij zeven fantastische ondernemers. Stap af en geniet van lokale gastvrijheid. Proef heerlijk rijp seizoensfruit, een ambachtelijk broodje, een vers ijsje, een geurig kopje thee, een……? Laat u verrassen door creativiteit en passie!

 

Hoe werkt het?

De Smultoer kost €15,- en bevat 7 bonnen. Elke bon kan besteed worden bij één van de zeven deelnemers aan de Smultour: Bakkerij Schuld, Fruittuin Verbeek, Theeschenkerij Boerengoed, Bakkerij Jonker, IJssalon Strijkert, Landal Landgoed ’t Loo  en Gasterij de Zeuven Heuvels.

De bonnen hoeven niet in één keer besteed te worden, want de Smultoer bestaat uit verschillende fietsroutes. Heeft u een Smultoer gekocht, maar het weer valt op de dag dat u wilde gaan fietsen tegen? Dan kiest u een dag waarop het zonnetje wel schijnt of de wind weer is gaan liggen. Is een route te lang? Maak de route gewoon op een andere dag af. Info: www.smultoer.nl

Kijk op de website van de betreffende deelnemer  voor actuele openingstijden.

 

De ondernemers 

De Bakkersmolen van Bakkerij Schuld

Molen de Tijd’ stamt uit 1854 en wordt actief gebruikt voor het malen van graan voor de heerlijkste broden van Bakkerij Schuld. De molen is door Jan Aart Schuld ingericht als desembakkerij, een Bakery-café, een chocolade-atelier en een bakkerswinkel.

  • De Bakkersmolen
  • Zuiderzeestraatweg Oost 16-20
  • 8081 LC Oostendorp / Elburg
  •  Info: www.bakkerijschuld.nl

 

Fruittuin Verbeek

Heerlijk uitrusten in het Fruittuincafé of op het terras met uitzicht op de boomgaarden. Bezoek de gezellige Boerderijwinkel met verse producten van eigen land, uit de streek en delicatessen van verder weg. Of kom zelf fruit plukken. Bij Fruittuin Verbeek staan smaak en beleving centraal.

 

Snackbar Nagelhout

Geniet bij Snackbar Nagelhout in een landelijke omgeving van een puntzak heerlijke, verse friet, een broodje of van hun beroemde bal gehakt. Ontdek ook het naastgelegen nostalgische winkeltje vol verrassende producten.

 

Bakkerij Jonker

De zesde generatie bakkers bereidt met passie en op ambachtelijke wijze heerlijke broden, broodjes, banket, koeken en andere specialiteiten. Kwaliteit gegarandeerd! Met overdekte serre en fijn terras met naastgelegen kinderspeelplaats.

 

IJssalon Strijkert

Binnen of buiten ‘cool’ genieten van ambachtelijk en dagelijks vers bereid ijs. Er zijn wel dertig smaken waarmee frequent gevarieerd wordt. Vooral het ‘naturel’ ijs is befaamd om de romige en pure smaak. Al sinds 1936!

 

Landal Landgoed ’t Loo

Omringd door bossen en met uitzicht op het prachtige meer is het heerlijk toeven op het hooggelegen terras, aan het strand of binnen op de plaza. Het vakantiegevoel overheerst: hier wil je toch niet meer weg?!

  • Landal Landgoed ’t Loo
  • 8095 PS Looweg 47
  • ‘t Loo Oldebroek
  • Info: www.landal.nl/loo

 

Gasterij de Zeuven Heuvels

Een sfeervol restaurant en tevens werkplek voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Met liefde bereide gerechten boordevol verse ingrediënten en heerlijk huisgemaakt gebak. Aan de voor- en achterzijde is een fijn zonnig terras.