Kunstweekend Eigenheimers

Kunst van eigen bodem

Wat heeft een aardappel te maken met kunst? ‘Eigenheimers’ Paula de Ruiter en Engeltje van den Brink vertellen: “Noordeinde was vroeger een geïsoleerd dorp door de ligging aan de voormalige Zuiderzee en de vaak slecht begaanbare wegen. Dit maakte ons ‘Noorders’, zoals de inwoners van Noordeinde genoemd worden, eigenzinnig en zelfredzaam.

Echte eigenheimers dus. De aardappel met de gelijknamige naam wordt al jaar en dag aan de overkant van het Veluwemeer geoogst en hebben we gekozen als toepasselijk symbool voor ons kunstweekend waarin we de kunstzinnigheid en de creativiteit van Noorders van alle leeftijden een podium geven.” De Noorders laten hun eigenheid zien aan de hand van schilderijen, keramiek, glaswerk, bloemsierkunst, foto’s, houtbewerking, grafische vormgeving, ijzersculpturen, pentekeningen, borduurwerk en mozaïek. Ook zijn er korte muzikale optredens en diverse (gratis) creatieve workshops voor jong en oud. De deelnemers komen allemaal uit het Noordeinde of hebben een directe link met het dorp. Ook de leerlingen van de basisschool leveren een bijdrage aan de expositie.

Het Kunstweekend vindt plaats op vrijdag 24 juni van 18.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 25 juni van 10.00 tot 17.00 uur in Dorpshuis ’t Noorderhuukien. De toegang tot de expositie is gratis.

 

Praktische informatie

Contactgegevens

  • Dorpshuis ’t Noorderhuukien
  • Groote Woldweg 118
  • 8079 TG Noordeinde

Delen