Open Ateliers

Open Ateliers is een initiatief van de werkgroep Kunst & Cultuur. Voorzitter en kunstenaar Willem Bultman vertelt: “Kunstliefhebbers kunnen op twaalf verschillende locaties binnen de gemeente Oldebroek terecht om kennis te maken met diverse kunstvormen en met de kunstenaar zelf.

Het is kleinschalig van opzet en daardoor heel persoonlijk. Je ontmoet de kunstenaar en ziet het proces van zijn of haar werk. Ook is het mogelijk om een opdracht te geven of de tentoongestelde kunst te kopen.” Jenny van de Weg, secretaris van de commissie, vult aan: “Ik ben zelf geen kunstenares, maar heb wel een beeldentuin, waar bezoekers van harte welkom zijn. Toelichting en uitleg over de aanwezige beelden geef ik graag.”

Alle deelnemers stellen in de maanden april tot en met september hun atelier of beeldentuin vier dagdelen per maand open. Op de website Visit Oldebroek is per kunstenaar te vinden wanneer dat is. Bezoekers kunnen aan de hand van de openingstijden zelf een korte of lange route samenstellen. De locaties zijn stuk voor stuk prachtig evenals de omgeving, waardoor Open Ateliers zowel een kunstzinnige als natuurlijke beleving wordt. Al naar gelang de lengte van de route kan deze naar wens wandelend, fietsend of met de auto afgelegd worden. Alle locaties zijn gratis te bezoeken.

Praktische informatie

Contactgegevens

Rita Dokter: Atelier De Deele
Zuiderzeestraatweg 19   8096BC Oldebroek

Didy Kanis: Atelier Panta Rei
Ottenweg 18   8096PW Oldebroek

Marlies van der Veer
Bovenheigraaf 7   8096PJ Oldebroek

Krista van Norel
Zuiderwijkweg 2   8097RW Oosterwolde

Jenny  en Willem v.d. Weg: Beeldentuin TuINN
Winterdijk 12A   8097SK Oosterwolde

Willem en Carla Bultman: Atelier Willem
Bovenstraatweg 17A   8096PC Oldebroek

Katinka van Loo
Zuiderzeestraatweg 137 8096 BE Oldebroek

Madeleine Vink Gallery Noordeinde
Groote Woldweg 116 8079TG Nooreinde

Ingrid Bastiaan
Noordsingel 226  8091XZ Wezep

Esther Visser
De Sikkel 8 8091ND Wezep

Delen