Museum, Toeristisch informatie Punt

CODA Museum

Met een museum, bibliotheek, archief, ExperienceLab en Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch is CODA hét cultuurhuis van Apeldoorn. CODA is een bron van inspiratie op het gebied van literatuur, kunst en erfgoed. Hier ontdek je de mooiste verhalen, beleef je de geschiedenis van Apeldoorn en de Veluwe, proef je van kunst en cultuur, vind wat je zoekt en word je verrast door dat wat je niet zocht.

CODA Museum besteedt aandacht aan regionaal en lokaal erfgoed en toont hedendaagse kunst en vormgeving. De historische collectie van CODA verhaalt over de geschiedenis van Apeldoorn en de Veluwe en bevat ook objecten en deelcollecties die van (inter)nationale betekenis zijn. Een goed voorbeeld is de collectie houten ADO speelgoed. Een bijzondere en unieke deelcollectie is de collectie sieraden, met ruim 10.000 objecten de grootste museale collectie moderne sieraden wereldwijd en om het jaar is CODA Paper Art het hoogtepunt in CODA Museum.

CODA Paper Art is in 2023 natuurlijk het hoogtepunt! Deze tentoonstelling laat papierkunst in de volle breedte zien; van kleine kunstwerken en objecten tot levensgrote installaties die in het prachtige lichte gebouw van CODA goed tot hun recht komen.  En natuurlijk fiets je deze zomer mee in Tour de Papier! Deze unieke fietstocht, met een knipoog naar het Franse fietsfestijn, leidt je langs de geschiedenis van de papierindustrie op de Veluwe. De routekaart is te zijner tijd gratis verkrijgbaar in CODA en op diverse recreatiepunten op de Veluwe. Online is de kaart te downloaden op www.coda-apeldoorn.nl/tourdepapier

In CODA Café geniet je van een goede kop koffie. Bij mooi weer is het terras de perfecte plek om even uit te rusten. In CODA Winkel vind je de mooiste cadeaus zoals sieraden, tassen en boeken. CODA ligt in het centrum van Apeldoorn met bushaltes en een parkeergarage voor de deur.

CODA Museum

Praktische informatie

Contactgegevens

  • Visit Veluwe
  • Pim Nouwens
  • p.nouwens@rbtkan.nl
  • +31481366250
  • Dorpsstraat 14
  • 6660 AD Elst

Contact

Delen