Genieten per kano

Ontdek het Drontermeer

Een peddel doorbreekt zachtjes het wateroppervlak, de zon schijnt op je bol, de wind ruist langs je oren, vogels fluiten hun lied. Ontdek het Drontermeer en/of het Reevediep per Canadese kano, kajak of sup board.

De Canadese kano’s zijn geschikt voor twee personen (en eventueel een kind) of voor drie kinderen. De ligging in het water is stabiel en er is volop ruimte voor bagage. Een heerlijke ontspanning! “Vaar ermee naar de overkant, geniet daar lekker van het strand of doe er een drankje”, tipt Dick van de Streek, die samen met zoon Gijs de kano’s, kajaks en sup boards verhuurt.” “De kajaks zijn eenpersoons en sneller en sportiever. Vanaf deze zomer hebben we ook de mogelijkheid om met een sup board het water op te gaan.” De familie woont al hun hele leven in Noordeinde en de schoonvader van Dick, die vlak aan de Gelderse Sluis woont, kan mooi vertellen over de historie van het gebied. “We hebben een historische route uitgezet en zijn verhalen gebundeld in een klein geplastificeerd boekje. Leuk voor onderweg!” De uitgezette route is circa 5 km en duurt 1,5 tot 2 uur. Onderweg kan je op zoek gaan naar de historische punten die op de kaart staan aangegeven. Ook mag je met de kano’s en kajaks door de Reevesluis om het Reevediep op te gaan. Voor kinderen zijn er reddingsvesten aanwezig. “We adviseren altijd om geen waardevolle spullen mee te nemen. Mocht je toch iets mee willen nemen, dan hebben we tonnetjes beschikbaar. Als je zelf geen eten en drinken bij je hebt, kan je aanleggen bij Bar&Restaurant At Sea aan de overkant van het Drontermeer.”

Kanoverhuur Van de Streek is uitstekend per fiets te bereiken. “Een tochtje op het water is goed te combineren met een mooie fietstocht langs het Reevediep.” Het bedrijf is alle schoolvakanties geopend, daarnaast is er in overleg veel mogelijk. Kijk voor meer informatie op: www.kanoverhuurvandestreek.nl