Toeritisch Platform Visit Oldebroek

Voorzitter Henri Meringa:

“In juli 2021 ben ik gestart als General Manager van Landal Landgoed ’t Loo, een prachtig park in een voor mij totaal nieuwe omgeving, aangezien ik uit Drenthe kom.

In februari 2022 ben ik voorzitter geworden van het Toeristisch Platform Visit Oldebroek, kortweg het TPVO. Een functie die uitstekend past bij mijn baan als General Manager en die mij onder meer in staat stelt om zowel de omgeving als ondernemers en inwoners beter te leren kennen.

Het TPVO is volop in ontwikkeling en heeft als belangrijkste doelstelling de gemeente Oldebroek zichtbaarder te maken als toeristische trekpleister in een heel mooi stukje Noord-Veluwe. In de komende jaren staan vier aandachtspunten centraal: kunst & cultuur, vrije tijd, horeca en toerisme. Een mooi voorbeeld van het eerste aandachtspunt is het openstellen van ateliers door kunstenaars uit de gemeente. Inwoners, ondernemers en verenigingen kunnen ook bijdragen door met ideeën te komen; met initiatieven voor bijvoorbeeld evenementen, wandel- of fietsroutes of kinderactiviteiten. Het TPVO kan zo’n idee vervolgens eenmalig een boost geven, zodat iets blijvend wordt. Dankzij een convenant met de gemeente zijn hier ook de middelen voor.
Alleen al op ons park ontvangen we jaarlijks meer dan 100.000 gasten van buiten de gemeente, die willen niet alleen op ons terrein, maar ook graag in de omgeving vermaakt worden. Een mooi initiatief van een aantal jaar geleden is de Visit Oldebroek Express,  een toeristisch treintje dat vanwege corona twee jaar niet kon rijden, maar wat in de zomer van 2022 wel weer ingezet zal worden. Het is een leuke, actieve manier om bezienswaardigheden in de omgeving te laten zien. Ook het aanbieden van een actuele website, het uitbrengen van een mooie fiets- en wandelplattegrond en het toeristisch magazine dragen bij aan het vergroten van de zichtbaarheid van Oldebroek als gastvrije gemeente.


Praktische informatie

Contactgegevens

  • Toeristisch Platform Visit Oldebroek (TPVO)
  • Info@visitoldebroek.nl
  • Coordinator: Suze-An Altena – coordinator@visitoldebroek.nl

Delen