Het Klinkertje

Het Klinkertje is een robuuste, kruidige koek, die qua uiterlijk doet denken aan een klinker. Een nieuw streekproduct voor bij de koffie of thee, bij ontbijt of lunch of als verdiend tussendoortje tijdens een lange fiets- of wandeltocht.

Een mooie koek om te krijgen of om weg te geven. Een stoere herinnering voor bezoekers aan hun verblijf in de gemeente Oldebroek. Een makkelijk deelbare koek om samen van te genieten. Bedacht en ambachtelijk bereid door onze eigen bakkers: Jan Aart Schuld (Bakkerij Schuld) en Hendri Jonker (Bakkerij Jonker).

Het Klinkertje is gebaseerd op de stratenmakersgeschiedenis van de gemeente Oldebroek, die terug gaat tot 1827. De toen onverharde weg. die oorspronkelijk van Amersfoort tot Zwolle liep, werd na toestemming van koning Willem I bestraat. Na drie jaar werd Zwolle bereikt, het geld was op en de stratenmakers vestigden zich blijvend in de gemeente Oldebroek. Met name in Wezep en Hattemerbroek. Nog steeds is de Zuiderzeestraatweg de ader van onze gemeente en tevens een belangrijke verbindingsweg.

Het Klinkertje is te koop bij Bakkerij Schuld, Bakkerij Jonker, PLUS Vlaar in Oldebroek en PLUS van den Hoven in Wezep