Nieuwe welkomstborden in gemeente Oldebroek

Vrijdagmiddag 1 december 2023 is officieel het eerste nieuwe welkomstbord in ‘Veluwestijl’ onthuld door wethouder Beerd Flier. De afgelopen dagen zijn vijf nieuwe borden geplaatst in de gemeente Oldebroek door Routebureau Veluwe.

De nieuwe welkomstborden staan langs de invalswegen Kamperstraatweg, Keizersweg, Stationsweg en langs de Zuiderzeestraatweg staan er twee. De borden laten zien wat onze gemeente te bieden heeft voor zowel eigen inwoners als gasten. Wethouder Beerd Flier: “Op de borden staan een aantal bezienswaardigheden uit de gemeente, zoals molen De Hoop, Boerderijmuseum De Bovenstreek, landgoed IJsselvliedt, en de Wezepse Heide. We zijn blij met de nieuwe borden die bezoekers verwelkomen in onze gemeente en uitnodigen om de bezienswaardigheden te bekijken.’’

Veluwestijl

Vijf oude borden zijn vervangen door de nieuwe variant. Een centraal doel van de nieuwe welkomstborden is om op de hele Veluwe dezelfde herkenbare stijl te kunnen hanteren, de zogenaamde ‘Veluwestijl’. Door de foto’s van lokale bezienswaardigheden wordt ook de identiteit van de gemeente behouden.

Deze stijl wordt op de hele Veluwe gehanteerd. Hierdoor sluiten zowel de informatiepanelen in het veld, bewegwijzering van routenetwerken en de welkomstborden op elkaar aan. Zo is er voor de recreant en  toerist op de Veluwe een herkenbare stijl, wat de duidelijkheid van de bebording ten goede komt.