Geocaching

Spannend en sensationeel

Geocaching is een spannend en sensationeel tijdverdrijf. Met behulp van een GPS ga je op zoek naar een schat, de ‘cache’.  Met je GPS navigeer je naar specifieke coördinaten waar je probeert op de betreffende locatie de schat te vinden.

De enige benodigdheden zijn een GPS-ontvanger of een mobiele telefoon met GPS functie, zodat je kunt navigeren naar de cache en een Geocaching.com  basislidmaatschap(gratis). Voer de coördinaten in en ga op jacht!  De “schat”, die soms op vernuftige wijze is verstopt, bestaat meestal uit een waterdichte doos waarin ook een logboek zit waar je je naam kunt noteren. Soms zitten er  voorwerpen in,  die je mag ruilen voor een voorwerp dat je zelf hebt meegenomen. Leg de schat weer op exact dezelfde plek terug, zodat anderen na jou ook de ‘cache’ kunnen vinden.

In de gemeente Oldebroek zijn er verschillende ‘caches’ verborgen bijvoorbeeld bij Landgoed Morren
(Google op: GCR7W0) en op de Wezepsche Heide (Google op: GC84PGT).

Een leuke combinatie van geocaching en een bordspel is Geopoly. Door met een dobbelsteen te ‘gooien’ krijg je de coördinaten van een fysieke locatie van de cache die erbij hoort.  Ga naar https://www.geocaching.com/geocache/GC7HJQ4  Klik vervolgens op het bord om naar het bijbehorende spel te gaan.