Het oog voor de natuur van Ingrid Bastiaan

Welkom!

Mijn naam is Ingrid Bastiaan. Ik woon in Wezep aan de rand van de Veluwe. Het bos en de heidevelden bezoek ik dan ook regelmatig.

Sinds 2005 heb ik van mijn allergrootste passie mijn werk kunnen maken. Als kind was ik al gefascineerd door de natuur en maakte ik tekeningen van bloemen, koeien en mijn hond was als model ook regelmatig aan de beurt. Later heb ik veelvuldig modellen getekend bij een kunstenaarsclub “De Varfdeuze” in Kampen. Daar heb ik ook geleerd abstracte kunst te waarderen. Het abstraheren van een object tot een vorm die vrijwel nauwelijks te herkennen is, is moeilijker dan je op het eerste oog zou zien. Maar tijdens mijn reis in mijn artistieke leven heb ik ontdekt dat ik alle vormen van het maken van kunst erg fijn vind. Toch ligt mijn hart het meest bij realisme.

Schilderen is voor mij als het lezen van een boek. In mijn gedachten ben ik dan helemaal op de plek van wat ik schilder. Als ik bijvoorbeeld een zeegezicht aan het schilderen ben dan hoor ik de wind blazen, de golven ruisen en ruik ik de zilte lucht. Op die manier breng ik mijn gevoel over op het doek. Om dit gevoel op te kunnen wekken bezoek ik dus met enige regelmaat de zee, het bos en de heide.

Naast voor mij zelf en in opdracht schilderen, geef ik ook schilderlessen en workshops in mijn atelier. Ook is een combinatie met een High tea mogelijk. Tijdens het schilderen begeleid ik mijn cursisten op individueel niveau, zodat iedereen met een mooi schilderij naar huis gaat. Dit geeft mij dan weer veel energie en inspiratie.

Wilt u mij een keer in eigen persoon ontmoeten en mijn atelier bezichtigen, dan bent u van harte welkom.


Praktische informatie

Contactgegevens

  • Atelier Ingrid Bastiaan
  • Noordsingel 226
  • 8091 XZ Wezep
  • Telefoon: 06-29032888
  • www.ingridbastiaan.nl
  • Openingstijden: Tijdens de zomerperiode is het atelier op afspraak open. Voor een afspraak kunt u bellen met 06 – 290 32 888.

Delen