Atelier Krista van Norel

In het mooie dorp Oosterwolde staat mijn atelier op de boerderij aan de Zuiderwijkweg.

Na mijn studie Docent Beeldende kunst en Vormgeving in Zwolle en de masterstudie Kunst en Educatie bij Artez richte ik mij naast het lesgeven ook op mijn eigen beeldend werk.

Ik maak divers werk variërend van tekeningen, schilderijen, textielkunst en met name 3D objecten met verschillende materialen of licht objecten. In mijn beeldend werk speel ik met de begrippen schuilen, vervreemden, verlaten, groei, vergankelijkheid en maakbaarheid van het leven. Vervreemding van het menselijk lichaam is een terugkerend thema door bijvoorbeeld cocon-achtige objecten te ontwerpen. Ik wil in die vervreemding ook graag de eenwording met natuur laten zien om de toeschouwer te bevragen hoe we onszelf zien in relatie tot onze aarde.  Ik laat de toeschouwer naar mijn werk kijken maar de interpretatie  ligt niet vast. Het geeft gevoelens weer die gaan over grote thema’s in ons leven en toont vooral de schoonheid en kwetsbaarheid van ons lichaam en de eindigheid van leven voor mens en dier.

Het materiaalgebruik is heel divers. Terugkerende elementen zijn wollen dekens die verwijzen naar warmte, ze bieden bescherming en verwijzen naar veiligheid, nostalgie en vervlogen tijden. Net als het gebruik van oude kastjes, stolpen en oude takken.  Ik werk ook graag met natuurproducten die in combinatie met plastic speelgoed of lichaamsdelen een nieuwe betekenis krijgen.


Praktische informatie

Contactgegevens

Delen