Sprankelende pastels van Esther Visser

Mijn naam is Esther Visser en mijn specialiteit is pastelleren: werken met pastelkrijtjes op speciaal pastelpapier. De schoonheid in de natuur boeit me altijd weer en met mijn pastelwerken wil ik je daarvan laten meegenieten.

Van jongs af aan ben ik bezig met tekenen, vooral paarden. Tijdens mijn studententijd leerde ik pastelkrijt kennen. Pastel bevat dezelfde pigmenten als olieverf en acryl, maar in droge vorm, namelijk krijtjes. Met pastel kun je dromerige effecten bereiken, maar ook sprankelend en fris werken; impressionistisch maar ook gedetailleerd.

Vaak laat ik me inspireren door het bos- en heidegebied vlakbij mijn huis: het lage licht dat door de bomen valt, het spel van licht en schaduw, en de pracht van vogels en dieren. Paarden en huisdieren zijn ook geliefde onderwerpen voor een pastelschilderij.

Kom langs!

Je bent van harte welkom in mijn atelier aan De Sikkel 8 te Wezep. Daar kun je mijn kunstwerken bekijken en mij aan het werk zien. Bovendien heb ik prachtige vogelkaarten te koop.

Wezep ligt vlakbij twee snelwegen (A28 en A50) en er is een station. Maak er een dagje uit van: tegenover het station kun je heerlijk lunchen bij De Zeuven Heuvels en een wandeling maken over de prachtige Wezepse hei. Als je de klompenroute ‘het Wiseper Pad’ volgt, kom je zelfs vlak langs mijn huis.

Tot ziens!


Praktische informatie

Contactgegevens

Delen