Sprankelende pastels van Esther Visser

Mijn naam is Esther Visser en mijn specialiteit is pastelleren: werken met pastelkrijtjes op speciaal pastelpapier. De schoonheid in de natuur boeit me altijd weer en met mijn pastelwerken wil ik je daarvan laten meegenieten.

Van jongs af aan ben ik bezig met tekenen, vooral paarden. Tijdens mijn studententijd leerde ik pastelkrijt kennen. Pastel bevat dezelfde pigmenten als olieverf en acryl, maar in droge vorm, namelijk krijtjes. Met pastel kun je dromerige effecten bereiken, maar ook sprankelend en fris werken; impressionistisch maar ook gedetailleerd.

Vaak laat ik me inspireren door het bos- en heidegebied vlakbij mijn huis: het lage licht dat door de bomen valt, het spel van licht en schaduw, en de pracht van vogels en dieren. Paarden en huisdieren zijn ook geliefde onderwerpen voor een pastelschilderij.

 

Kom langs!

Je bent van harte welkom in De Kunsthoeve op het terrein van Landalpark Landgoed ’t Loo. Daar kun je mijn kunstwerken bekijken en mij aan het werk zien. Bovendien heb ik prachtige kaarten te koop. Vaak ben ik er op woensdag- en zaterdagmiddagen van 13.00-17.00 uur. Voor de data: zie het aanbod van de pastelworkshops, die komen overeen met de middagen dat ik aanwezig ben in De Kunsthoeve.

In De Kunsthoeve kun je niet alleen mijn werk bekijken, maar ook dat van de kunstenaars Willem Bultman, Carla Bultman en Betty Sijtsma. Bovendien kun je een bezoek aan onze galerie combineren met lekker uit eten gaan in een van de restaurants die het park rijk is, een bezoek aan het zwembad of aan de bowlingbaan.

Welkom!

Tot ziens!


Praktische informatie

Contactgegevens

Delen